eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tragédiába torkollt egy terrorellenes gyakorlat Kenyában

Az egyetemi személyzet egy tagja meghalt, mintegy negyven diák pedig megsérült hétfőn egy nairobi egyetemen, ahol pánik tört ki egy terrortámadást szimuláló biztonsági gyakorlat során - közölte a tanintézmény és a rendőrség.

A személyzet egyik tagja, egy 33 éves nő belehalt súlyos fejsérüléseibe - közölte Betty Ngala, a Strathmore magánegyetem kommunikációs igazgatója. Hozzátette, mintegy húsz sérültet hétfő este kórházba szállítottak, a többiek nem szorultak kórházi ellátásra. A sérültek többsége kéz-, illetve lábtörést szenvedett, miután kiugrottak a magasabb emeletekről.

A kórházban elmondták, hogy két sérült állapota válságos.

Az egyetemi épületegyüttesben a rendőrséggel közösen biztonsági gyakorlatot tartottak, amelyen azt tesztelték, mennyire felkészült az egyetemi közösség, illetve a mentőcsapatok egy esetleges terrortámadásra. Sajnos több diák és a személyzet egyes tagjai pánikba estek és megsérültek - állt az egyetem közleményében.

A sérült diákok elmondták, hogy őket nem tájékoztatták a gyakorlatról, és pánikba estek, amikor meglátták az iszlamistáknak öltözött férfiakat. "Azok után, amit Garissában és a Westgate-ben láttunk, egy percet se vesztegettem, és kiugrottam az ablakon. Azután csak azt vettem észre, hogy nem tudok mozogni, mert eltört a lábam" - mondta az egyik diák egy helyi rádióadónak.

Az al-Shaabab szomáliai terrorszervezet 2013 szeptemberében a nairobi Westgate bevásárlóközpont ellen elkövetett támadásának 67 halottja volt, idén április elején pedig a kelet-kenyai Garissa egyetemén 148 keresztény hallgatót öltek meg és 79 további embert megsebesítettek az al-Shabaab terroristái.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×