INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Százkilónyi robbanóanyagot találtak egy férfinél Törökországban

InfoRádió / MTI
Õrizetbe vettek ankarai rendőrök egy férfit, akitől mintegy 100 kilogramm nitrometánt koboztak el - jelentette a CNN Türk televízió.

Az oldószerként és versenyautók üzemanyagaként is használatos folyékony szerves vegyület robbanószerként is felhasználható. A rendőrség szerint az elkobzott nitrometán a szakadár Kurdisztáni Munkapárt (PKK) szélsőségeseinek tulajdonában volt. A vegyszert tartályokba töltötték és az Ankarától 80 kilométerre Polatli járásban elásták.

A hatóságok előzőleg információt kaptak arról, hogy a térségben robbanóanyagot ástak el. A helyszínt a PKK egyik tagja utáni nyomozással sikerült felderíteni, aki megpróbálta kiásni a robbanószert tartalmazó tartályokat. A férfit őrizetbe vették.

Október 10-én Ankarában az ország történelmének legsúlyosabb merényletét követték el. Az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet két öngyilkos merénylője felrobbantotta magát egy tüntetésre induló tömegben a főpályaudvar közelében. Több mint száz ember halt meg, mintegy háromszázan megsebesültek.

A címlapról ajánljuk