eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Belgium megerősítette az ellenőrzést a Franciaországgal közös határon

Belgium megerősítette az ellenőrzést a Franciaországgal közös határon a Párizsban elkövetett terrortámadásokat követően - közölte szombaton a külügyminisztérium.

"Döntés született arról, hogy megerősítik az ellenőrzést a belga-francia határon, a pályaudvarokon, valamint a reptereken. A közúti közlekedés zavartalan" - tudatta a külügyi tárca.

A Thalys és az Eurostar nagysebességű vonatok üzemeltetője ezzel egy időben bejelentette, hogy szerelvényeik rendben közlekednek.

Belgium idén augusztusban bevezette a szúrópróbaszerű határellenőrzést a belga-francia határszakaszon azt követően, hogy az Amszterdam és Párizs között közlekedő szuperexpresszen egy radikális iszlamista lövöldözni kezdett.

Belgiumban változatlan, utolsó előtti szinten maradt a terrortámadások elleni készültség szintje.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×