INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Torlódás a balkáni útvonalon, épül a szlovén kerítés

InfoRádió / MTI
Naponta mintegy 10 ezer migráns torlódik fel a macedón-szerb és a szerb-horvát határon, az osztrákok bővítik a befogadó kapacitást - számoltak be az M1 aktuális csatorna tudósítói csütörtök reggel.

A szerb-horvát határról, a szerbiai Sidről azt jelentette a tudósító, hogy szerdán 10 ezren lépték át a határt a településnél.

A szerb és a horvát hatóságok megállapodása szerint a horvát vonatok, horvát rendőrökkel a fedélzetükön átjönnek a szerb oldalra és onnan szállítják a menekülteket tovább ,Szlovénia felé.

Ugyanakkor a hatóságok csütörtökön is további 10 ezer migráns érkezésére számítanak - közölte a tudósító.

Hasonló hírekről számolt be az M1 tudósítója a macedón-szerb határról, a szerbiai Presevóból. Ezek szerint ott naponta 11 ezer migráns torlódik fel és kilométeres sorokban állva várnak arra, hogy továbbszállítsák őket.

Mindez drámai helyzetet okoz, a tömegben sokan rosszul lesznek, a türelmetlen migránsokat sokszor a szerb csendőröknek kell megfékezniük - hangzott el.

A tudósítás szerint a szlovének egy 80 kilométeres szakaszon tervezik a műszaki zár megépítését, amelyből már 1,5 kilométernyi szakasz készült el.

Ugyanakkor az osztrák kormány egyelőre nem döntött az úgynevezett szárnyas kapu kibővítéséről a Sentilj-Spielfeld átkelő közelében. Amennyiben pénteken megszületik a döntés, akkor egy 700-800 méteres szakaszon zárják le a zöldhatárt a határátkelő környékén - hangzott el.

A címlapról ajánljuk