INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Meggyilkolták az ENSZ afganisztáni missziójának munkatársát

InfoRádió / MTI
Ismeretlen fegyveresek hétfőn meggyilkolták az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) egyik munkatársát, egy afgán nőt a déli Kandahár tartományban - közölték a hatóságok.

A tájékoztatás szerint a rajtaütést a tartomány székhelyén, a Kabultól mintegy 450 kilométerre délre fekvő Kandahár városban hajtották végre hétfőre virradóra.

Az ENSZ alkalmazottja hazafelé tartott a munkahelyéről, amikor a motorkerékpárral érkező merénylők megtámadták. A fegyvereseknek sikerült elmenekülniük a helyszínről.

Az UNAMA megerősítette a munkatársuk haláláról szóló híreket. A szervezet közleményben tudatta, hogy a történtek körülményeinek felderítésére vizsgálatot indítottak.

Eddig egyetlen csoport sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Az afgán biztonsági erők 2013 közepétől kezdték átvenni a szövetségesektől az ellenőrzést az ország területe felett, s a nemzetközi erők kivonásával párhuzamosan jelentősen fokozódott az erőszak az országban.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) harcoló alakulatai tavaly év végén vonultak ki Afganisztánból. Csak egy 13 ezer fős kontingens maradt a dél-ázsiai országban, amely kiképzéssel, tanácsadással segíti az afgán fegyveres erőket.

A címlapról ajánljuk