eur:
386.76
usd:
357.14
bux:
67957.08
2024. május 23. csütörtök Dezső

Brit belügyminiszter: nemzetállami szinten kell megoldást keresni a menekültválságra

A menekültválságra nem az Európai Unió, hanem az érintett tagállamok szintjén lehet csak megoldást találni - mondta kedden a brit belügyminiszter.

Theresa May a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben zajló éves kongresszusán kijelentette: azoknak, akik szerint közös európai bevándorlási és menekültjog-politikára lenne szükség, azt üzeni, hogy Nagy-Britannia "a következő ezer évben" biztosan nem fog egy ilyen kezdeményezést támogatni.

"Akik szerint a mostani kihívásra a még mélyebb integráció a válasz, azt mondom: vessenek egy pillantást azokra az országokra, amelyek csatlakoztak (a belső EU-határokat lebontó) schengeni egyezményhez, most pedig kerítéseket emelnek határaikon, és visszaállítják a határellenőrzést" - mondta kongresszusi beszédében a brit belügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Mutatunk egy befektetést, ami nagyobbat robbanhat az aranynál

Mutatunk egy befektetést, ami nagyobbat robbanhat az aranynál

Egyre súlyosabb geopolitikai feszültségek vesznek minket körül, ráadásul az infláció is a vártnál alacsonyabb tempóban csökken: egy ilyen környezetben nem csoda, hogy előtérbe kerültek a menekülőeszközök a befektetéseknél, az arany azonban új történelmi csúcson van már. A csúcsról csúcsra járó nemesfém grafikonjára ránézve könnyen úgy érezheti a puskaport eddig szárazon tartó befektető, hogy erről a vonatról most lemaradt. Van azonban egy jó hírünk: akad itt egy másik menekülőeszköz, amire ugyanúgy (ha nem még jobban) hatnak a geopolitikai és a makrogazdasági tényezők, mint az aranyra, ráadásul a történelmi csúcs is nagyon messze van még.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×