eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Brit belügyminiszter: nemzetállami szinten kell megoldást keresni a menekültválságra

A menekültválságra nem az Európai Unió, hanem az érintett tagállamok szintjén lehet csak megoldást találni - mondta kedden a brit belügyminiszter.

Theresa May a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben zajló éves kongresszusán kijelentette: azoknak, akik szerint közös európai bevándorlási és menekültjog-politikára lenne szükség, azt üzeni, hogy Nagy-Britannia "a következő ezer évben" biztosan nem fog egy ilyen kezdeményezést támogatni.

"Akik szerint a mostani kihívásra a még mélyebb integráció a válasz, azt mondom: vessenek egy pillantást azokra az országokra, amelyek csatlakoztak (a belső EU-határokat lebontó) schengeni egyezményhez, most pedig kerítéseket emelnek határaikon, és visszaállítják a határellenőrzést" - mondta kongresszusi beszédében a brit belügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×