eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Így történhetett a magyarbródi vérengzés - Kilenc halott

Kilencen meghaltak és többen megsebesültek kedden délután dél-morvaországi Magyarbródon, amikor a Druzba nevű helyi vendéglőben egy ismeretlen férfi lövöldözni kezdett - közölte Patrik Kuncara, a város polgármestere a városi rendőrségre hivatkozva.

Az állami rendőrség ezt az adatot nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A helyszínre érkező Milan Chovanec belügyminiszter újságíróknak csak annyit mondott, hogy a támadó is életét vesztette. Korábban hivatalosan a rendőrség csak egy súlyos sérültet erősített meg.

A polgármester szerint az esemény indítékai ismeretlenek. A támadás délután egy óra körül történt, s a vendéglőben állítólag mintegy húsz személy tartózkodott. A városi rendőrök azt állítják, hogy a támadó két fegyverből tüzelt maga körül és a vendéglőben mintegy 25 lövést dördült el.

A közszolgálati hírtelevízió szerint délután fél három körül rendőrségi kommandósok hatoltak be a vendéglőbe, ahonnan robbanásokat is lehetett hallani. A televízió úgy tudja, hogy a támadó öngyilkos lett.

A Brünntől észak-keletre fekvő Uherské Hradistenek mintegy 17 ezer lakosa van.

Helyszíni videót itt láthat.

A polgálmester elmondása szerint a 60 év körüli férfi 13 óra környékén ment be a Dru¾ba nevű étterembe két fegyverrel, és kezdett el lövöldözni. Nagyjából 25 lövés dördülhetett el. Az étteremben ekkor körülbelül huszan tartózkodtak. A polgármester azt is elmondta, hogy az a hír járja a tettes mentálisan nem volt teljesen egészséges. Információi szerint a támadás után a férfi öngyilkos lett, vele együtt tehát kilencen haltak meg a lövöldözésben - írja a bumm.sk.

A cseh televíziók információi szerint 14:30 környékén a rohamosztagosok hatoltak be az étterembe.

A helyszínről egy nőt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Petr Ol¹an a mentősök szóvivője elmondta, hogy a nőt két lőtt sebbel az intenzív osztályon ápolják.

Uhersky Brod, más néven Magyarbród egy kisváros Csehország morvaországi régiójában, nem messze a Trencséntől.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×