eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Aknák csapódtak be Donyeck központjában egy buszmegállóban

Órákkal az ukrán válság rendezése szempontjából sorsdöntőnek tekintett minszki csúcstalálkozó előtt újabb harci cselekményekről, civilek halálát okozó támadásokról érkeztek hírek a kelet-ukrajnai válságövezetből.

A donyecki szakadárok hírügynöksége közölte, hogy szerda reggel aknák csapódtak be Donyeck központjában, egy buszmegállóban. Az aknatámadásnak legalább négy civil halottja és öt sebesültje van.

Dmitro Timcsuk, a harci helyzetet figyelemmel kísérő ukrán katonai szakértő pedig arról adott hírt szerda reggel, hogy a "terrorellenes hadműveletben" részt vevő több ukrán egység egyszerre indított meglepetésszerű támadást a szakadárok ellen az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol térségében. A katonák 7-10 kilométert nyomultak előre, és több települést felszabadítottak.

Az ukrán média híradásai szerint az éjszaka folyamán Petro Porosenko ukrán államfő felkereste a frontvonaltól mintegy 50 kilométerre lévő Kramatorszk városát, ahol kedden rakéták csapódtak be az ukrán hadsereg főhadiszállása környékén, és 15 ember életét oltották ki.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×