eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatvan járatot töröltek a Lufthansa-pilóták sztrájkja miatt Münchenben

Hatvan járatot töröltek egyes Lufthansa-pilóták sztrájkja miatt a müncheni repülőtéren szerdán - derül ki a repülőtér járatinformációiból.

A Vereinigung Cockpit (VC) pilótaszakszervezet azért hirdetett kedden újabb sztrájkot a Lufthansánál, mert nem jutottak dűlőre a pilóták korai nyugdíjazásával kapcsolatban. A szakszervezet kedden arról adott tájékoztatást, hogy a sztrájk déltől 18 óráig tart, de a járatinformációk szerint ez után is töröltek Lufthansa-járatokat.

A Lufthansa a menetrend szerint szerdán öt járatot indít Budapestre Münchenből, közülük kettőt - a 12.20-kor, illetve a 23.05-kor landolót - töröltek.

A Lufthansa csoport 5400 pilótáját tömörítő szakszervezet legutóbb múlt pénteken hirdetett sztrájkot, akkor a Frankfurtból induló rövid távú mintegy kétszáz járat nem szállt fel, korábban pedig a Lufthansa leányvállalatánál, a diszkont formában működő Germanwingsnél sztrájkoltak a pilóták.

A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az újonnan felvett pilótákra is érvényes legyen a már alkalmazásban lévőkre vonatkozó korai nyugdíj kedvezmény, de a Lufthansa költségcsökkentési programjának végrehajtása miatt nem akarja megadni a kedvezményt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×