eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Európai kollégáival kezdett tárgyalásokat az amerikai külügyminiszter

Európai kollégáival kezdett tárgyalásokat szombaton délelőtt Vilniusban John Kerry. Az amerikai külügyminiszter a Szíria ellen tervezett amerikai katonai csapáshoz igyekszik uniós támogatást szerezni.

Az amerikai külügyminiszter a litván fővárosban részt vesz az Európai Unió külügyminiszterei kétnapos informális találkozójának záró napján. A tanácskozáson Magyarországot Martonyi János külügyminiszter képviseli.

Hírügynökségi jelentések szerint Kerry először Catherine Ashtonnal, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével tárgyalt. A találkozóról részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

Kerry tárgyalásaival egy időben Ausztria és Németország ismét megerősítette, hogy nem hajlandó részt venni egy esetleges katonai akcióban.

Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter Vilniusban újságírók előtt megengedhetetlennek nevezte ugyan vegyi fegyverek bevetését, óvott azonban egy esetleges katonai akciótól Szíria ellen.

Hasonlóan nyilatkozott Thomas de Maiziere német védelmi miniszter, aki egy szombati lapinterjúban kizárta, hogy Németország részt vegyen egy Szíria elleni támadásban. A miniszter a többi között alkotmányjogi okokra is hivatkozott, és utalt arra: német katonák közreműködése csakis ENSZ, NATO vagy európai uniós mandátum alapján lehetséges.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×