eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Árvíz - Romlott a helyzet Regensburgnál, utcákat zártak le

Romlott az árvízhelyzet hétfő éjszaka a németországi Regensburg városában, ahol a Duna a Regen folyóval találkozik.

A helyi önkormányzat szóvivőjének tájékoztatása szerint a vízállás a vártnál is némileg magasabbra, 6,7 méterre emelkedhet, és a folyó több utca elárasztásával fenyeget. Ezeket óvatosságból este lezárták.

Az osztrák határ közelében fekvő Passaunál éjjel is drámai maradt a helyzet. A Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál található bajor városban már korábban leállították az ivóvíz-szolgáltatást, a víz alá került történelmi városmagot a villanyhálózatról is lekapcsolták, a negyed lakosságát pedig kitelepítették. Pozitív fejlemény viszont, hogy az Inn vízszintje a hétfőn elért csúcsmagasságról valamelyest visszahúzódott. A Duna vízszintje a városnál éjféltájt - a katasztrófavédelem közlése szerint - 12,8 méter volt, messze meghaladva a múlt századi (1954-es) 12,2 méteres rekordot.

Kedden a térségbe utazik Angela Merkel német kancellár.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×