eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kormányépületekre is csapást mért Izrael a Gáza övezetben

Bankra, kormányépületekre és más célpontokra is csapást mért az izraeli hadsereg kedd hajnalban a Gázai övezetben hetedik napjába lépett hadműveletének keretében.

Reggeli sajtójelentések szerint folytatódtak a támadások mindkét oldalon. Izraeli közlés szerint hétfőn több mint 130 rakétát lőttek ki a palesztin övezetből izraeli területre, bár az éjszaka folyamán ezek száma jelentősen csökkent. Palesztin források szerint az új izraeli célpontok közé tartozott egy bank, amelynek szolgáltatásait a Gázai övezetet irányító Hamász szervezet is igénybe vette, továbbá több kormányépület Gáza városában és egy katonai vezető háza is. Az övezet déli és északi részén is számos célt támadtak az éjjel.

Palesztin közlés szerint a múlt szerdán indult hadműveletnek már száznál több halottja és ezer körüli sebesültje van palesztin oldalon. Az izraeli halálos áldozatok száma továbbra is három.

Folytatódtak a diplomáciai egyeztetések is az erőszak csökkentésének érdekében. Az Egyesült Államok mindazonáltal az ENSZ székhelyén jelezte, hogy egyelőre nem kíván csatlakozni egy ENSZ biztonsági tanácsi határozathoz. Orosz részről azt jelezték, hogy várhatóan javaslatot tesznek egy azonnali fegyvernyugvásra szólító határozat elfogadására.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×