eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Magyar javaslatokat is elfogadott az unió

Két magyar javaslatot is elfogadott az Európai Unió adatvédelmi reformjával kapcsolatban az Európai Unió Tanácsa, illetve az Európai Bizottság a Bel- és Igazságügyi Tanács ciprusi informális ülésén - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Az Európai Bizottság által januárban előterjesztett, az adatvédelem uniós szabályozásának felülvizsgálatát célzó koncepció első tárgyalási fordulóján Magyarország azt javasolta, hogy enyhítsék a kis- és középvállalkozásokra rótt adminisztratív terhek mértékét.

Budapest azt is indítványozta, hogy kockázatalapú szabályozást vezessen be az EU, azaz az adatvédelmi kötelezettségek megállapításakor ne a cég méretét, hanem a kezelt információ érzékenységét vegyék figyelembe - mondta Navracsics Tibor, hangsúlyozva, hogy a javaslatot a tagállamok túlnyomó többsége támogatta.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×