eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán Viktor: Zéró tolerancia az antiszemitizmussal és a romaellenességgel szemben

A zéró tolerancia elvét hangsúlyozta az antiszemita és a romaellenes megnyilvánulásokkal szemben a miniszterelnök a Focus című német hetilapnak adott interjújában, amely az újság hétfői számában jelent meg.

A Csatáry-üggyel kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette: "Magyarország az európai jogi hagyományt követi", amelynek értelmében "az emberiség elleni bűncselekmények nem évülnek el".

Arra a felvetésre, hogy a társadalom megosztott, a miniszterelnök hangsúlyozta: több dolog köti össze a magyarságot, mint amennyi szétválasztja.

"Egyetértünk abban, hogy a sikernek és a társadalmi elismertségnek a munkán kell alapulnia", és egyetértés van abban is, hogy "mindenki felelős a saját sorsáért". Továbbá "nem szeretjük, ha valaki külföldről beleszól az életünkbe" - mondta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×