eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Észak-Korea visszavárja a szökevényeket

Az év eleje óta mintegy száz, korábban hazájából Dél-Koreába menekült észak-koreai állampolgár tért vissza Észak-Koreába azt követően, hogy Phenjan kampányt indított a szökevények meggyőzésére, és hazacsalogatására - írta hétfőn a dél-koreai sajtó.

A koreai háború (1950-53) vége óta mintegy 23,500 ember távozott az éhség és az elnyomás elől Észak-Koreából a szomszédos Dél-Koreába, az esetek többségében Kínán keresztül. A legtöbben az 1990-es években menekültek el.

Észak-Korea nemrégiben kampányt indított, hogy meggyőzze a távozókat, akiknek jobb, és megtorlástól mentes életet ígérnek - írta a Dong-a Ilbo című dél-koreai napilap.

Az újság idézte Pak Szun Jong egykori képviselőt, aki a dél-koreai menekültek ügyével foglalkozik. Elmondta, hogy visszatért hazájába többek között egy olyan nő is, aki 1994-ben menekült el Észak-Koreából, és dél-koreai férje van. Idén már több mint száz észak-koreai menekült tért vissza a sztálinista államba. Õket az az ígéret csábította, hogy házat és munkát kapnak a fővárosban, Phenjanban, ahol az életfeltételek sokkal jobbak, mint voltak korábban - tette hozzá Pak Szun Jong.

Az újság megkérdezte a két ország közötti kapcsolatokat koordináló szöuli országegyesítési minisztériumot, amely hangsúlyozta, hogy a Dél-Koreába hazatérő észak-koreaiak száma nagyon csekély.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×