INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Fej-fej mellett a két szerb elnökjelölt

InfoRádió / MTI
A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint fej-fej mellett áll a szerbiai demokrata tábor vezérének számító Boris Tadic volt államfő és legfőbb ellenfele, a szélsőségesből mérsékelt nacionalistává vált Tomislav Nikolic egy hónappal a szerbiai elnökválasztás előtt - jelentette kedden a Vajdaság Ma hírportál.

Az elnökválasztás első körében a kormánykoalíciót vezető Demokrata Párt által jelölt Boris Tadicra a szavazók 35,8 százaléka adná a voksát, míg Tomislav Nikolic, a Szerb Haladó Párt elnöke a szavazatok 35,7 százalékát gyűjtené be - állapította meg a Faktor Plus közvélemény-kutató.

A felmérést 1160 személy megkérdezésével április első hetében között végezték. A további adatok szerint Ivica Dacicra, a kormánykoalícióban részt vevő szocialisták jelöltjére a polgárok 11,2 százaléka szavazna, Cedomir Jovanovicra, a liberálisok jelöltjére a megkérdezettek 5,6 százaléka, Vojislav Kostunica egykori államfőre és miniszterelnökre, az ellenzéki Szerbiai Demokrata Párt (DSS) jelöltjére pedig 5 százaléka adná voksát.

A közvélemény-kutatás során nem vizsgálták a legutóbb felbukkant két jelölt, Jadranka Seselj, a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt álló Vojislav Seselj felesége, és Muamer Zukorlic főmufti, a szerb muzulmánok egyik szellemi vezetője népszerűségét.

A címlapról ajánljuk