eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Fej-fej mellett a két szerb elnökjelölt

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint fej-fej mellett áll a szerbiai demokrata tábor vezérének számító Boris Tadic volt államfő és legfőbb ellenfele, a szélsőségesből mérsékelt nacionalistává vált Tomislav Nikolic egy hónappal a szerbiai elnökválasztás előtt - jelentette kedden a Vajdaság Ma hírportál.

Az elnökválasztás első körében a kormánykoalíciót vezető Demokrata Párt által jelölt Boris Tadicra a szavazók 35,8 százaléka adná a voksát, míg Tomislav Nikolic, a Szerb Haladó Párt elnöke a szavazatok 35,7 százalékát gyűjtené be - állapította meg a Faktor Plus közvélemény-kutató.

A felmérést 1160 személy megkérdezésével április első hetében között végezték. A további adatok szerint Ivica Dacicra, a kormánykoalícióban részt vevő szocialisták jelöltjére a polgárok 11,2 százaléka szavazna, Cedomir Jovanovicra, a liberálisok jelöltjére a megkérdezettek 5,6 százaléka, Vojislav Kostunica egykori államfőre és miniszterelnökre, az ellenzéki Szerbiai Demokrata Párt (DSS) jelöltjére pedig 5 százaléka adná voksát.

A közvélemény-kutatás során nem vizsgálták a legutóbb felbukkant két jelölt, Jadranka Seselj, a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt álló Vojislav Seselj felesége, és Muamer Zukorlic főmufti, a szerb muzulmánok egyik szellemi vezetője népszerűségét.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×