INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Lemondott Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter

InfoRádió / MTI
Benyújtotta lemondását csütörtökön miniszteri mandátumáról Borbély László, a román kormány környezetvédelmi minisztere Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnöknek, miután a román korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárást javasolt ellene - közölték csütörtökön a román hírügynökségek.

A miniszter csütörtök reggel Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnökkel folytatott négyszemközti beszélgetést a személyével kapcsolatos korrupció-gyanúról.

Borbély Lászlót befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata többrendbeli meghamisításával gyanúsítja a román korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A képviselői mandátummal rendelkező miniszter a parlament tagjaként mentelmi joggal rendelkezik. A legfőbb ügyész, a DNA felkérésének eleget téve, az igazságügy-miniszterhez fordult a bűnvádi eljárás kezdeményezése érdekében.

Borbély László mentelmi jogának felfüggesztéséről az igazságügy-miniszter kezdeményezésére a képviselőház plénuma dönthet, a jogi bizottság véleményezése nyomán.

Traian Basescu államfő felmentette tisztségéből Borbély Lászlót, és a miniszterelnököt bízta meg a környezetvédelmi tárca ideiglenes vezetésével.

A címlapról ajánljuk