eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ünnepi megemlékezések a határon túl

A határon túli magyar területeken is megemlékezéseket tartanak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulóján.

Székelykeresztúron - ahol Petőfi Sándor utolsó estéjét töltötte - az egyházi, nemzetiségi és civil ügyekért felelős államtitkár azt mondta: azt kell elérni, hogy minden magyarlakta településen érezhető legyen az alaptörvénybe foglalt vállalás, miszerint Magyarország felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért. Szászfalvi László hozzátette: az egyik legfontosabb feladat az a nemzetmegtartó tevékenység, ami az erdélyi magyarság megmaradásának záloga, és erről a szolgálatról soha nem mondhat le Magyarország.

Közben Mihai Razvan Ungureanu román miniszterelnök a romániai magyarokat március 15. alkalmából köszöntő üzenetében úgy fogalmazott: saját programjában kiemelt helyen szerepel az etnikai és kulturális önazonosság megőrzésére irányuló nemzeti kisebbségi jogok védelme. Hangsúlyozta: partnere lesz a romániai magyaroknak minden olyan kezdeményezésben, amely az alapvető szabadságjogok gyakorlására, a közös értékek megőrzésére, valamint az intolerancia elleni küzdelemre irányul.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×