eur:
385.35
usd:
354.95
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Az elmúlt két hét leghevesebb támadása indult Homsznál

Az elmúlt két hét leghevesebb támadását indította a szíriai hadsereg pénteken a közép-szíriai Homsz városánál a felkelők egyik központja ellen - közölte egy ellenzéki fegyveres.

Hádi Abdalláh, a szíriai felkelők általános bizottságának tagja szerint percenként négy rakéta csapódik be a területen.

Hihetetlen mértékű a támadás, soha ilyet nem tapasztaltak. A hadsereg négy városnegyedet vett ostrom alá különböző intenzitással. Harci és felderítő repülőgépek is részt vettek a példa nélküli erővel végrehajtott műveletben. A nyilatkozó hozzátette: emberek ezrei vannak elvágva Homszban a külvilágtól, ez háborús bűntett. Az elszigeteltség olyan erős, hogy egyes negyedekről semmit nem lehet tudni.

A felkelők az internetre feltettek egy videofelvételt, amelyen lakóépületeket lövő harckocsi látható, illetve heves ágyúzás döreje hallatszik.

Bassár el-Aszad szíriai elnök erői február negyedike óta ostromolják a szíriai felkelés központjának tekintett települést. Több negyedben nincs élelem, nem lehet kapcsolatba lépni a külvilággal, mert a hatóságok elvágták a távközlési vonalakat, felszámolták a kapcsolatot a világhálóval.

Szakértők szerint a nagy katonai erők bevetése mögött Damaszkusznak az a szándéka húzódik meg, hogy a kapkodva kiírt népszavazás idejére, február 26-ra, felszámolja az elégedetlenség fészkeit az országban.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×