eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Brutális fegyveres támadás Guatemalában

Nyolc embert öltek meg, további mintegy húszat pedig megsebesítettek fegyveres támadók Guatemalaváros közelében egy diszkóban szombat éjjel.

A guatemalai fővárostól mintegy 25 kilométerre délre fekvő Villa Nueva településen géppisztolyos férfiak törtek be az El Ranchón nevű diszkóba és válogatás nélkül lövöldöztek - közölte a rendőrség vasárnap.

Ez az első nagyszabású támadás, amellyel szembenéz az egy hete hivatalba lépett Otto Pérez Molina elnök kormánya. Az államfő azt ígérte, hogy a hadsereg támogatásával keményen fel fog lépni az erőszak ellen. Pérez szerint a támadás mögött rivális kábítószercsempész bandák állnak, mivel a diszkóban kábítószert árultak.

Guatemala a világ egyik legerőszakosabb országa. Hivatalos adatok szerint a közép-amerikai országban naponta átlagosan 16 embert ölnek meg, minden százezer lakosra 38 gyilkosság jut.

Guatemalán belül is a mintegy ezer lakost számláló Villa Nueva az egyik legerőszakosabb település, ahol a bandákba verődött fiatalok, valamint a szervezett bűnbandák, köztük a drogkartellek, rettegésben tartják a helyieket.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×