eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Clinton: Iránnak komolyságot és őszinteséget kell tanúsítania

Iránnak komolyságot és őszinteséget kell tanúsítania azokban a kijelentéseiben, amelyekben azt bizonygatja, hogy vitatott atomprogramjáról újrakezdené a tárgyalásokat - közölte Hillary Clinton amerikai külügyminiszter Washingtonban szombaton német kollégájával, Guido Westerwelle tartott közös sajtótájékoztatóján.

"Világosan szeretnénk látni, hogy milyen szándékok húzódnak meg Irán nyilvános nyilatkozatai mögött, amelyek szerint kész a tárgyalásokra" - mondta Clinton.

Az Európai Unió pénteken jelezte, hogy még mindig Teherán válaszára vár arra kérdésre, amelyet még októberben fogalmazott meg Catherine Ashton kül- és biztonságpolitikai főképviselő az EU tárgyalási kezdeményezését illetően. Ashton az Iránnal tárgyaló hatok, az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország nevében a teheráni vezetésnek címzett levelében vázolta fel azokat az alapokat, amelyekre építve az EU szerint kell folytatni a tárgyalásokat.

Westerwelle azt tartotta fontosnak, hogy csak akkor van értelme a tárgyalások felújításának, ha érdemben folytatnak eszmecserét. A propagandacélú tárgyalásoknak nincs értelmük - jelentette ki a német külügyminiszter.

A Nyugat úgy véli, Irán atomprogramja katonai rendeltetésű, de Teherán váltig állítja, hogy a nukleáris energiát kizárólag békés célokra szándékszik felhasználni.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×