eur:
390.77
usd:
364.76
bux:
68334.65
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Pentagon hétezer katonát von vissza Európából

A Pentagon mintegy 7000, Európában állandó jelleggel állomásozó amerikai katonát von vissza, s rotálódó egységeket küld helyettük - jelentette be Leon Panetta amerikai védelmi miniszter.

Az amerikai hadsereg sajtószolgálatának adott interjúban elmondta, hogy a védelmi minisztérium kétdandárnyi katonát von vissza az európai támaszpontokon állomásozó 81 ezer amerikai katona közül.

Rotálódó egységek váltják fel a távozó katonákat. Az ilyen alakulatok katonáit a családtagok nem kísérik el az állomáshelyükre, ami megtakarítást jelent a Pentagonnak.

A csapatvisszavonás része a Barack Obama amerikai elnök által január 5-én ismertetett új tízéves védelmi stratégiának, amely értelmében az Egyesült Államok növeli katonai jelenlétét az ázsiai-csendes-óceáni térségben és csökkenti Európában.

Az Obama-kormány tíz év alatt 489 milliárd dollárral csökkenti a Pentagon költségvetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×