eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fellélegezhetnek a moszkvaiak

Hűvösebbre fordult végre az idő Moszkvában: bár csütörtök kora reggel még a szinte már megszokott 28 fok körüli hőmérséklet uralkodott, 8 órára már csak 23 fok volt, miközben a levegő viszonylag kitisztult.

Az orosz fővárost körülölelő Moszkvai területen tovább csökkent az erdő- és tőzegtüzek területe, Moszkva mellett azonban az egyik tűz elért egy szemétlerakót is, igaz, a lángokat csütörtökön reggelre sikerült eloltani.

A példátlanul hosszú, aszályos hőség kisebb természeti "csodákat" is hozott: a fővárosban és környékén újra kivirágzott számos almafa, sok helyen újra virágzik a kutyatej, az üdülőtulajdonosok arról számolnak be, hogy sárga és görögdinnye terem a kertben, egy olvasó pedig fotóval arról számolt be a Komszomolszkaja Pravda című lapnak, hogy hibiszkusz-bokrán 23 centiméter átmérőjű virág nyílt.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×