eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

Tragikus buszbaleset a Fülöp-szigeteken

Csaknem negyven ember vesztette életét egy buszbalesetben, amely helyi idő szerint szerda délelőtt történt a Fülöp-szigeteken. A negyvenhét utast szállító autóbusz az ország északi, hegyes területén fekvő Baguio városából indult. A szerencsétlenség tizenkét kilométerrel arrébb következett be, amikor a sofőr a lejtős hegyi úton nem tudott bevenni egy kanyart, és a jármű egy harminc méter mély szakadékba zuhant.

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint harminckilencen életüket vesztették, míg nyolcan túlélték a balesetet.

A járművön utazó ellenőr, aki még a tragédia bekövetkezte előtt ki tudott ugrani az útra, elmondta, hogy a halálos kanyarnál tönkrement a fék, és a busz nekicsapódott a mindössze harminc centiméteres út széli korlátnak, majd a szakadékba zuhant. A sofőr egy lábtöréssel ugyan, de túlélte a balesetet.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a hasonló közúti balesetek, elsősorban a járművek rossz állapota miatt. A múlt hónapban az ország középső részén tizenöt ember vesztette életét, amikor egy busz egy betonkorlátnak ütközött. Egy hónappal korábban pedig egy iráni egyetemisták által kibérelt jármű Cebu város közelében szakadékba zuhant, 21 fiatal halálát okozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×