eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Mosolyszünet a két Korea között

Észak-Korea a közelmúltban csúcstalálkozót javasolt Dél-Koreának, de az elutasította az indítványt. A megkeresésre dél-koreai részről azt a választ adták, hogy az ajánlattétel óta a körülmények megváltoztak - jelentette szerdán egy dél-koreai újság.

A Dong-a Ilbo meg nem nevezett kormánytisztviselőkre hivatkozva közölte, hogy Szöul nemleges választ adott arra a kérdésre, érvényes-e még a múlt évben tett ajánlata, amely szerint gazdasági segélyt ad Észak-Koreának egy csúcstalálkozóért cserébe. A megkeresésre dél-koreai részről azt a választ adták, hogy az ajánlattétel óta a körülmények megváltoztak.

Az országegyesítési minisztérium szóvivője azt mondta, hogy nincs kormányszintű párbeszéd a két ország között, s nem tudott arról, hogy ilyen lett volna a közelmúltban. A Mail Business Newspaper szerdai számában Hjun In Tek országegyesítési miniszter azt írta, hogy nincs itt az ideje egy Észak- és Dél-Korea közötti csúcstalálkozónak.

Az év elején több sajtójelentés is szólt arról, hogy a két Korea között 2009-ben titkos tárgyalások zajlottak egy legfelső szintű találkozóról, de Szöul és Phenjan nagyon eltérően ítélte meg a azt, hogy milyen feltételek mellett jöhet létre a megbeszélés.

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető eddig kétszer találkozott dél-koreai elnökkel: 2000-ben Kim De Dzsunggal, 2007-ben pedig Ro Mo Hjunnal.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×