eur:
389.52
usd:
362.46
bux:
68632.31
2024. május 8. szerda Mihály

Robbantásos merényletek követték egymást

Hadianyaggal megrakott gépkocsit robbantottak fel kedden délután Pjatyigorszkban egy kávéház előtt. A sérültek száma huszonkettő, halálos áldozat azonban nincs, a kávéházban súlyos, több parkoló autóban enyhébb károk keletkeztek. Előzőleg délelőtt Észak-Oszétiában, az ingusföldi határ közelében robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő.

Először azt jelentették a hírügynökségek, hogy gázballon robbant fel a kávéházban, később azonban bebizonyosodott, hogy egy Zsigulit robbantottak fel. Az illetékesek terrorcselekménynek minősítették a robbanást.

Alekszandr Hloponyin, az államfő megbízottja a Déli Szövetségi körzetben jelentést tett Dmitrij Medvegyev államfőnek a sérülteknek nyújtott segítségről, Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója pedig a nyomozásról.

A Sztavropoli területen lévő Pjatyigorszk várost 1780-ban alapították, s főleg gyógyfürdőiről nevezetes, valamint arról, hogy itt lőtték le egy párbajban Mihail Lermontov költőt 1841-ben. Idén január óta Oroszország Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzetének közigazgatási központja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×