eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Támogatják a szomáliai átmeneti kormányt

A szomáliai átmeneti kormányt támogató nyilatkozatot írtak alá a kelet-afrikai ország megsegítésére tartott nemzetközi konferencia résztvevői Isztambulban. Az ENSZ égisze alatt megrendezett értekezleten részt vevő 55 ország és 12 nemzetközi szervezet képviselői közös nyilatkozatban hangsúlyozták az átmeneti kormány megerősítésének fontosságát.

A dokumentum aláírói felszólították a nemzetközi közösséget, hogy mielőbb biztosítson anyagi forrásokat a szomáliai biztonsági erők kiképzésére és felszerelésére.

 A szomáliai átmeneti kormány 2009. januárban jött létre, de lényegében csak papíron létezik. Az egymással rivalizáló iszlamista csoportok rendszeresen véres támadásokat hajtanak végre az országban.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×