eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb Picasso-festményt loptak el Franciaországban

Tolvajok elloptak öt festményt, köztük Pablo Picasso spanyol festő egyik alkotását egy dél-franciaországi műgyűjtőtől, az illetőt pedig olyan súlyosan bántalmazták, hogy kórházba kellett szállítani - közölte szombaton egy rendőrségi forrás.

A pénteken Marseille-ben ellopott képek közül a legértékesebb egy litográfia, amely egy Picasso által megfestett női arcot ábrázol. A többi kevésbé neves művészek alkotása - közölte a forrás, aki a többi művészt nem nevezte meg. Az ellopott képek értékének felbecsülését még nem fejezték be.

A bűntény két nappal azután történt, hogy csütörtökre virradóra elloptak a párizsi Modern Művészetek Múzeumából öt festményt, köztük egy Matisse-t és egy Picassót. A kárt 100 millió euróra becsülik.

A litográfia az eredeti műről engedéllyel készített másolat, amelyet vagy maga a művész, vagy más tehetséges alkotó készít el. A másolat szintén jelentős értéket képviselhet, attól függően, hogy milyen minőségű és hány példány készült belőle.

A Földközi-tenger partján fekvő Marseille-ben tolvajok idén januárban egy villából mintegy harminc képet tulajdonítottak el, köztük egy Picassót, tavaly decemberben pedig Edgar Degas francia impresszionista festő egyik művét vitték el egy múzeumból.

Az eltűnt, ellopott műalkotásokat számon tartó - mintegy 170 ezer ilyen műtárgyat regisztráló - Art Loss Register szerint a világon Picasso alkotásai a legnépszerűbbek a tolvajok körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×