eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az iráni rendőrség kész kézlevágással büntetni

Az iráni rendőrség kész érvényt szerezni az iszlám büntető törvényeknek, például a kézlevágás alkalmazásának, mert annyira megnövekedett a bűnözés az országban - írta az Ebtekar című iráni lap.

Az iszlám törvénykezés, a saría értelmében a visszaeső tolvajoknak levágják az ujjait, de ezt a büntetést eddig ritkán alkalmazták, főleg nem nyilvánosság előtt.

Az elmúlt években ritkán számoltak be arról az országban, hogy ilyen csonkolásos büntetést hajtottak volna végre.

Asghar Dzsafari, az iráni bűnügyi rendőrség vezetője az Ebtekarnak elmondta, hogy a büntetési mód mellőzése a közbiztonság romlásához vezet. Hozzátette, hogy a rendőrség kész végrehajtani az ilyen büntetéseket azokon, akiket ilyen büntetésre ítéltek.

Az ENSZ és emberi jogi szervezetek több alkalommal bírálták Iránt a hasonlóan kegyetlen büntetések alkalmazása miatt. Teherán elutasítja a kritikát, mondván, hogy az része a saríának.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×