INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Felgyújtottak és kiraboltak egy magyar kamiont Szlovákiában

Infostart / InfoRádió
Kiraboltak, majd felgyújtottak egy magyar felségjelzésű kamiont Közép-Szlovákiában, sofőrjeit pedig megkötözve elvitték, majd 30 km-rel odébb kilökték az ismeretlen gépjárműből az elkövetők - mondta az InfoRádiónak a Besztercebánya Megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján a Magyar Koalíció Pártja rimaszombati szervezetének elnöke. Auxt Ferenc hozzátette: a szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak az ügyben.

A támadás Óhegy, azaz Staré Hory közelében történt, Besztercebánya járásban. Az eset éjjel, valószínűleg hajnali 2 és 4 óra között történt. A kamion két sofőrjét - akik éppen a konténert ellenőrizték - megtámadták, megkötözték, szemüket pedig ragasztószalaggal takarták el. Egy autóba tették őket, majd a szomszédos zólyomi járásban kidobták őket a kocsiból.

Később kiderült: a kamiont is felgyújtották. Az első becslések szerint az anyagi kár meghaladja az 50 ezer eurót, azaz majdnem 14 millió forint.

Az eddigi ismeretek szerint valószínűleg rablótámadás történt, és nem magyar állampolgárok elleni támadás.

A szlovákiai Sme című lap értesülései szerint a magyar sofőrök azt vallották, hogy a támadók egymás között nem szlovákul vagy csehül beszéltek.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk