eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Három képviselő kilépett az MKP parlamenti frakciójából

Kilépett a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti frakciójából Bugár Béla, az MKP volt elnöke és a párt két további képviselője, Gál Gábor és A. Nagy László.

A három szlovákiai magyar politikus ezt szerdai pozsonyi sajtóértekezletén jelentette be. Ha május 16-ig megváltozik a pártvezetés politikai stílusa - mondták -, mindhárman hajlandóak visszatérni a frakcióba.

Már a múlt héten elhagyta a frakciót és a pártot is Simon Zsolt, volt mezőgazdasági miniszter. Bugár Béla, Gál Gábor és A. Nagy László a pártból nem lépett ki. A frakcióból való kilépésüket Simonhoz hasonlóan mindhárman Csáky Pál, jelenlegi pártelnök politikai stílusával magyarázzák.

Csáky Pál a helyzetre reagálva kijelentette, hogy a három politikusnak vissza kellene térnie a frakcióba.

"Érdekünk a tárgyalás. Attól tartunk, hogy lépésüknek kedvezőtlen visszhangja lesz választóink körében, mert az MKP egyetlen képviselője sem kapott erre mandátumot" - mondta újságíróknak a pártelnök.

Csáky bejelentette: csütörtökre összehívja a párt elnökségét, pénteken pedig a regionális szervezetek elnökeivel is tárgyalni fog, s minderről részletesen tájékoztatni fogják a nyilvánosságot. A pártelnök ugyanakkor nem tudja, hogyan értelmezze a kilépők követelését politikai stílusának megváltoztatására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×