eur:
390.97
usd:
366.67
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"A szlovák titkosszolgálatoknak nincs közük a romaellenes támadásokhoz"

A szlovák kormányfő visszautasította azokat a szerinte többnyire Magyarországon felmerült értesüléseket, amelyek a magyarországi romák elleni támadásokat a szlovák titkosszolgálatokkal hozzák összefüggésbe.

"A komoly gazdasági és társadalmi problémákkal küszködő ország esetében felmerülhet az a tendencia, hogy a nacionalizmus és a szélsőség útjára tér" - jelentette ki Robert Fico egy kormányzati konferencián kedden Pozsonyban. Hangsúlyozta, hogy ő, illetve Szlovákia nem felelős Magyarország társadalmi és gazdasági bajaiért.

"Lehetetlen azonban, hogy valaki ezt úgy próbálja meg eltakarni, hogy a nemzeti kisebbségek védelme terén mutatkozó problémákat példa nélküli támadásokkal megpróbálja áthárítani a Szlovák Köztársaságra" - húzta alá Fico.

A miniszterelnök felszólította a szlovák diplomáciát, hogy részesítse rendkívüli figyelemben a kérdést, mert a szlovák állami érdekek védelméről van szó.

"A szélsőségesség azokban az országokban talál termékeny talajra, ahol komoly társadalmi és gazdasági problémák merülnek fel" - szögezte le a szlovák kormányfő.

A pozsonyi TASR hírügynökség szerint az utóbbi években több mint 50 romaellenes támadás volt Magyarországon, amelyekben tíz roma vesztette életét.

A romaellenes hangulat a magyar társadalomban február elején éleződött ki, amikor romák Veszprémben meggyilkolták a helyi kézilabdacsapat román állampolgárságú játékosát - jegyezte meg a TASR.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×