eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

Nincs magyar áldozata a szlovákiai tragédiának

A legfrissebb jelentések szerint 13 ember vesztette életét szombaton délelőtt Szlovákiában, miután egy vonat és egy kirándulókkal teli autóbusz összeütközött Breznóbánya közelében.

További 21 embert kórházba - Breznóbányába és Besztercebányába - szállítottak, többük állapota súlyos, életveszélyes - közölte Ivan Svantner, a járási mentőszolgálat és tűzoltóság igazgatója. Tekintettel erre a helyzetre valószínű, hogy az áldozatok száma még nem végleges. A kórházak egyelőre nem adtak ki semmiféle jelentést a sérültek állapotáról.

Az autóbuszban a pontosított hírek szerint 37 ember volt, a Trencsénhez közeli Bán városból síkirándulásra utaztak a hegyekbe. Az áldozatok és a sérültek mind az autóbusz utasai közül kerültek ki. A vonat utasai közül csak néhány személy szenvedett apróbb sérülést.

A tragédia a Garamszécs település melletti kereszteződésben történt. A vasút eredetileg azt állította, hogy a kereszteződésen sorompók ugyan nincsenek, de vannak jelzőlámpák. Pavliková később ezt a tájékoztatást úgy pontosította, hogy a kereszteződésnél sem sorompó, sem jelzőlámpa nincs.

A kirándulókkal teli autóbusz éppen akkor hajtott a sínekre, amikor ott áthaladt egy helyi motorvonat. A vonat több méteren keresztül tolta a buszt. A tragédia helyszínére azonnal számos mentőkocsi, orvos, tűzoltó és rendőr érkezett. Felkereste a tragédia helyszínét Robert Fico szlovák kormányfő, valamint a belügyi, az egészségügyi és a közlekedési tárca vezetője.

Szelestey Lajos külügyi szóvivő az MTI-vel közölte, hogy a szerencsétlenség áldozatai között nincsen magyar állampolgár.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×