eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Meg se kottyan a válság a Volkswagennek?

Háromszázmillió eurós beruházást tervez pozsonyi telephelyén a Volkswagen. A cég kisautókat, többek közt egy új modelljét is itt fogja gyártani, ezzel kétezer új munkahelyet teremtve. A gazdasági válság eddig nem nagyon érintette a céget.

Újabb nagyszabású beruházást tervez a német Volkswagen autógyár Szlovákiában. A már korábban kiszivárgott hírek szerint a német óriásgyár csaknem háromszázmillió eurós beruházást tervez pozsonyi telephelyén.

A gazdasági miniszter szerint a társaság a családi autók kategóriájába tartozó modellekkel, azaz kiskocsikkal szeretné bővíteni a kínálatot. A tervezett gépkocsikkal elsősorban a diákokat és a nőket szeretnék megszólítani. Úgy tűnik, Pozsonyban fogják gyártani a Volkswagen Hab névre keresztelt új típust is.

Ha a beruházás megvalósul, kétezer új munkahely jön létre. A szlovák kormány adókedvezmények formájában a beruházás értékének 5 százalékát javasolja állami támogatás gyanánt, a segítséget azonban még Brüsszelnek is jóvá kell hagynia.

A cég vezetése pedig az előzetes híresztelésekkel ellentétben úgy döntött, hogy jövőre is Pozsonyban készülnek a Skoda Octaviák. Azokból a tervek szerint 2009-ben húszezer darab gördül ki a gyárból.

A nemzetközi pénzügyi válság csak részben érinti a pozsonyi üzemet. Eddig csupán külső, szerződéses munkásainak egy részétől kellett megválnia a termelés csökkentése miatt, és jövőre sem terveznek nagyobb elbocsátásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×