eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Hatéveseket toboroznak a bűnbandák

Hiába a középiskolai felvilágosítás, megelőző programok, ha a fiatalok már az általános iskolában, akár már hatéves koruktól is egy banda tagjaivá válnak - hívja föl a figyelmet egy friss brit tanulmány.

A The Times tulajdonába került dokumentumok szerint már a hat éves kisgyerekeket is toborozzák a bandák. A középiskolások bandázásának megakadályozása pedig egyenesen bukásra van ítélve, állítják a rendőrségi dokumentum szerzői. Ennek oka, hogy ekkorra már régen a szubkultúra részei a gyerekek.

A tanulmány a dél-yorkshire-i rendőrség munkája, amely az egyre hatalmasabb sheffieldi bandák ellen próbál küzdeni. Más brit városokban is egyre gyakrabban fordul elő, hogy már általános iskolában bandatagokká válnak a gyerekek, és drogfutárként dolgoznak, fegyvereket adnak tovább.

A yorkshire-i rendőrség szerint hatéves korukban kezdik el megkörnyékezni a gyerekeket a bandák, így a középiskola helyett az általános iskolára kellene koncentrálnia a rendőrségnek és a megelőző programoknak.

Azért könnyű ilyen fiatalon tagokat toborozni, mert a kicsik felnéznek a nagyokra és azokra az ismerősökre, akik tekintélyt vívtak ki és sok pénzt kerestek a droggal való üzleteléssel - írják a szerzők. A bandák az iskolákban, játszótereken, utcasarkokon környékezik meg a kisiskolásokat. A fiatalabbakat üzenetküldőkként és őrként alkalmazzák.

Boris Johnson, London polgármestere nyilvánosságra hozta tervét, amellyel arra szeretné rábírni a fiatalokat, hogy különböző rendfenntartó mozgalmakhoz csatlakozzanak.

Tavaly október óta három fiatalt öltek meg bandaháborúk során Sheffieldben, és többen is megsérültek. A rendőrség több, a bandatagokhoz köthető fegyvert és lőszerkészletet foglalt már le.

Az utóbbi időben elszaporodtak a késeléses gyilkosságok Angliában, különösen Londonban.

Mint a The Times által megszólaltatott szakértők mondják, valahogy le kell foglalni a fiatalokat, ez pedig nem a rendőrség felelőssége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×