eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

A kormányfő is érintett lehet a szervkereskedelemben

A háborús bűnök ügyében vizsgálódó szerb különleges ügyész szerint elrabolt szerbek szerveinek kereskedelmével összefüggő bizonyítékokat semmisíttetett meg az albán kormányfő.

Vladimir Vukcevic azt mondta: Sali Berisha Ramush Haradinaj koszovói albán politikus, korábbi gerillavezér nyomására adott utasítást az albán biztonsági szolgálatoknak arra, hogy tüntessék el az ügy nyomait.

Emlékeztetett: 1998-ban és '99-ben Koszovóban elfogott szerbeket és más, nem albánokat hurcoltak Albánia északi részébe, ahol megölték őket, szerveiket kioperálták, és külföldi kórházaknak adták el.

A pénz az UCK nevű koszovói gerillaszervezeté lett, amelynek egyik parancsnoka Ramush Haradinaj volt.

A szervkereskedelemre Carla Del Ponte, a hágai Nemzetközi Törvényszék volt főügyésze is utalt idén tavasszal megjelent könyvében. A szerb ügyész az albán társszervezet vezetőjének is átadta adatait, aki viszont azt közölte: az ügyben minden további nyomozás indokolatlan.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×