eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Meglopták Nicolas Sarkozyt - pénz tűnt el a magánszámláról

Eddig ismeretlen csalók megszerezték Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök személyes bankszámlájának kódjait és pénzt is emeltek le róla - írta vasárnap a Journal de Dimanche című francia hetilap. A csalókat egyelőre nem találták meg, csupán annyit feltételeznek róluk, hogy "nem lehetnek amatőrök".

A francia elnöki hivatal is megerősítette a számlafeltörés hírét. Az Élysée-palota szóvivője elmondta, hogy az eset még szeptemberben történt, és Sarkozy "a lehető legnagyobb diszkréció közepette" a párizsi államügyészhez fordult, aki az eset felgöngyölítésével a párizsi bűnügyi rendőrséget, valamint a pénzügyőrséget bízta meg. A bankszámlával visszaélő csalókat egyelőre nem találták meg, csupán annyit feltételeznek róluk, hogy "nem lehetnek amatőrök".

A lap úgy tudja, hogy "csupán kisebb összegekkel" károsították meg a francia államfőt.

Az eset kapcsán a Journal de Dimanche emlékeztet arra, hogy az internetes bankügyintézés általánossá válásával egyre gyakoribbak a bankszámlafeltörések, különösen egy bankkártyával történő on-line vásárlás, vagy egy bankszámlaegyenleg internetes lekérése idején.

Egy bankbiztonsági szakértő szerint a bankszámlakalózok legtöbbször sok kis apró, 200 eurót meg nem haladó vásárlással fogyasztják a feltört számlákat, abban bízva, hogy az áldozat a lehető legkésőbb veszi észre a lopást. Hatósági adatok szerint az ilyen jellegű bűncselekmények aránya 9 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×