eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Palin kedvesebb, Biden alkalmasabb - felmérés a tévévitáról

Bár a megkérdezettek 51 százaléka szerint a demokrata Joe Biden nyerte az alelnökjelöltek tévévitáját, a megmérettetésből mégis a republikánus Sarah Palin került ki győztesen. Az alaszkai kormányzó ugyanis messze a várakozásokon felül teljesített, és a megkérdezettek 54 százaléka őt találta szerethetőbbnek.

A CNN gyorsfelmérést készített azok körében, akik figyelemmel követték a két alelnökjelölt csütörtöki tévévitáját. A megkérdezettek 51 százaléka szerint Joe Biden volt a jobb - Palinról csupán 36 százalék vélekedett így.

Egészen már eredményt mutat a konzervatív Drudge Report saját felmérése: eszerint Palin magasan - 70 százalékkal - verte Bident, akit csupán a válaszadók 28 százaléka látott jobbnak.

Az országos politikában abszolút újoncnak számító Palin teljesítménye mindenesetre jónak mondható, hiszen a várakozásokat messze felülmúlta. Ez egyébként Bidenre is igaz: előbbi a megkérdezettek 84, utóbbi 64 százaléka szerint szerepelt jobban a vártnál.

A CNN felmérése szerint az amerikaiak rokonszenvesebbnek találják a republikánus politikusasszonyt - 54 százalék a 36-tal szemben -, és Bidenről 70 százalékuk mondta azt, hogy "tipikus politikus".

Abban a kérdésben, hogy melyikük lenne alkalmas az alelnökjelölti posztra, már szinte egységes a vélemény: 87 százalék szerint Biden, 42 szerint Palin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×