eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ötcentis csontdarab alapján azonosíthatják a milliárdost

Egy apró csontdarabon végzett DNS-vizsgálat bizonyíthatja be, hogy a milliárdos kalandor, Steve Fossett valóban a nevadai sivatagban vesztette életét több mint egy évvel ezelőtt. Nyomozók a géproncsok között kis mennyiségű emberi maradványra bukkantak.

Egy kis csontdarab - ennyi maradt csak vélhetően Steve Fossett után, illetve ez alapján kell majd a nyomozóknak elvégezniük a DNS-vizsgálatot, hogy megállapíthassák: a több mint egy éve eltűnt milliárdos valóban baleset áldozata lett.

A kutatók egy több mint 130 méter hosszú és 50 méter széles területen találták meg Steve Fossett repülőgépének szétszóródott roncsait. Illetékesek elmondták, hogy néhány személyes tárgyat is felleltek. A különböző nyomozószervek egy ideig nem tudtak megállapodni abban: a talált csontdarab vajon valóban emberi eredetű-e.

Az adrenalin-mániájáról ismert, kalandvágyó Steve Fossett egy éve és egy hónapja tűnt el. A 63 éves mágnás gépének darabjait - melyeket a gép vezérsíkján található szám alapján azonosítottak - csak most találták meg a nevadai Mammonth Lakes város közelében. A nyomozók szerint a gép egy hegynek csapódott, a pilóta valószínűleg azonnal meghalt.

Légügyi illetékesek most azt vizsgálják, mi okozhatta a becsapódást. A gép törzse darabokra tört, a motort pedig több száz méterrel távolabb találták meg. A területet ember maradványok felderítésére kiképzett kutyákkal fésülték át, de egyelőre csak egy ötcentis csontdarabot találtak - ez azonban már alkalmas a DNS-vizsgálat elvégzésére.

Steve Fossettet 2007 szeptemberének elején nagy erőkkel kezdték el keresni egy több ezer négyzetkilométeres területen. A kutatásban még infravörös technológiát is alkalmaztak. Februárban azonban egy bíró halottnak nyilvánította, bár sok barát továbbra is reménykedett abban, hogy az üzletember életben van.

A roncsokra azután bukkantak csak rá, hogy a héten egy túrázó több száz méterre a becsapódás helyszínétől megtalálta Steve Fossett pilótaigazolványát, és azt leadta a rendőrségen. Légügyi nyomozók szerint a kérdéses terület felett 19-szer repültek át, de nem gondolták, hogy az lehetett az esetleges baleset helyszíne.

A chicagói tőzsdén meggazdagodott Steve Fossett volt az első ember, aki léggömbbön körberepülte a földet, átúszta a La Manche csatornát, emellett több más próbatételen is részt vett. Özvegye azt mondta: reméli, hogy most már le tudja zárni élete egy szomorú fejezetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×