eur:
385.69
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Egyre erősebb a rasszizmus Ausztráliában

Az Ausztráliában élők több mint 20 százaléka nem a szigetországban született, Sydney lakóinak csaknem harmada bevándorló. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, az országban még mindig jelentős probléma a rasszizmus.

Egy friss kutatás szerint Ausztráliában minden tizedik ember bizonyos mértékben rasszista. A fajgyűlölők tábora Új-Dél-Walesben a legnagyobb, ott, ahol egyébként a legtöbb etnikai csoport él.

A kutatás készítői csaknem egy évtizeden át több mint 12 ezer embert interjúvoltak meg. Kiderült, hogy a megkérdezettek a legkevésbé a muzulmánokat tolerálják.

Különösen sajátosan élik meg ezt a helyzetet például azok a muzulmánok, akik indonéz gyökerekkel rendelkeznek. Ahogy egyikük elmondta, igen vegyes érzelmekkel él az országban, néha ugyanis semmi problémája nincs a származásából, mások azonban számos hátrány éri muzulmán volta miatt.

Többen rámutatnak: az etnikumok együttélésének mikéntjét már az iskolában el kellene sajátítaniuk a gyermekeknek, annál is inkább, mert már ott találkoznak az övéktől eltérő kultúrák képviselőivel.

A felmérés készítői rámutatnak: az ausztrálhoz hasonlítható és gazdasági helyzetben lévő Kanadában vagy Új-Zélandon a rasszizmus problémája sokkal elenyészőbb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×