eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Négy napig volt miniszter, lemondott

Óvatlan kijelentései miatt lemondásra kényszerült a japán közlekedési miniszter vasárnap, alig négy nappal Aszo Taro kormányának megalakulása után.

Nakajama Nariaki sajtótájékoztatón jelentette be távozási szándékát, Aszo Taro pedig elfogadta a lemondást.

A miniszter szombaton került a közvélemény kereszttüzébe, miután az oktatás "rákfenéjének" nevezte a legnagyobb japán pedagógus szakszervezetet. Ez azonban távolról sem az első ilyen "nyelvi kisiklása" volt a tárcavezetőnek. A 65 éves politikusnak ezt megelőzően azért kellett mentegetőznie, mert egy interjúban "etnikailag homogénnek" nevezte Japánt, amivel az őslakos ainu közösség haragját váltotta ki.

Megfigyelők szerint Nakajama lemondása komoly csapást jelent Aszo Taro szerdán megalakult kormányának, illetve Liberális Demokrata Pártjának. Az óvatlan kijelentések után az ellenzék azonnal követelte Nakajama Nariaki lemondását, és a miniszterelnök felelősségét is firtatta, amiért bevette őt a kormányába.

Kavamura Takeo, a kabinet főtitkára is elismerte, hogy romboló hatása van a történteknek, s ezután a kormánynak vissza kell nyernie a polgárok bizalmát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×