eur:
384.97
usd:
354.26
bux:
68257.27
2024. május 21. kedd Konstantin

Parlamenti elnökök az uniós reformszerződés mellett

Az Európai Unió új reformszerződésének mielőbbi hatálybalépését sürgették a közép-európai országok parlamenti elnökei.

Premysl Sobotka, a cseh szenátus elnöke a Prágában tartott tanácskozás után úgy fogalmazott: szükség van arra, hogy a közép-európai országok minél jobban érvényesíteni tudják álláspontjukat.

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke arról beszélt: Magyarország a parlamentek együttműködését és tapasztalatcseréjét támogatja.

A tanácskozás résztvevői közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben a Lisszaboni Szerződés ratifikációját szorgalmazzák, valamint elítélik Oroszország Grúzia elleni agresszióját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden tokiói élő Facebook-bejelentkezésében. A bejelentés azután érkezett, hogy Hszi-Csin Ping kínai elnök minapi budapesti látogatásán széleskörű, a nukleáris energiatermelés teljes vertikumára vonatkozó megállapodást kötött a két kormány egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×