eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Földcsuszamlásszerű is lehet Obama vagy McCain győzelme

Ma még túl szoros a verseny Barack Obama és John McCain között, az elnökválasztáson azonban akár földcsuszamlásszerű győzelmet is arathat valamelyikük - állítja az egyik legtekintélyesebb amerikai közvélemény-kutató intézet vezetője.

A Zogby Internaational szerint a demokrata Barack Obama dolga a nehezebb: meg kell győznie a szavazókat, hogy őt támogassák. Ha ez nem sikerül, akkor az ország valószínűleg a "kényelmes, öreg cipőt", a republikánus John McCaint választja - vélekedett John Zogby üzletemberek előtt mondott beszédében.

A szakértő szerint hiába "folyik még a csapból is" Obama, az amerikai választók még mindig nem tudják az illinoisi szenátorról, hogy kicsoda és honnan jött.

"Azt nem tudom, melyikük nyer majd, de a győzelme földcsuszamlásszerű is lehet" - fogalmazott a szakértő, amikor bemutatta új könyvét, az "Amilyenek leszünk: Zogby-jelentés az amerikai álom változásáról" szóló kötetet a Rochesteri Egyetemen.

Egy másik friss felmérés szerint valószínűleg a most még bizonytalan szavazók döntik majd el a novemberi választást. Õk egyelőre pesszimistábbak az átlagszavazónál azt a kérdést illetően, hogy milyen irányba halad az ország.

A Bloomberg és a Los Angeles Times közös felmérése szerint a szavazóknak a 22 százaléka nem döntötte még el, hogy Obamára vagy McCainre adja-e majd a voksát, illetve azok közé tartozik, akik bevallották, hogy könnyen "átállhatnak".

A bizonytalan szavazók döntő többsége (90 százaléka) szerint rossz irányba mennek a dolgok - az összes regisztrált szavazó körében ez az arány 10 százalékkal kevesebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×