eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Négy gyermek meghalt a szennyezett tejpor miatt

Kínában a melaminbotrány miatt lemondott posztjáról az élelmiszerbiztonsági hivatal vezetője. Az ázsiai ország egészségügy minisztériumának közleménye szerint eddig négy csecsemő halálát okozta a szennyezett tejpor, 13 ezer gyereket kórházban ápolnak, a fertőzöttek száma több mint 54 ezer.

Közben Hongkongban vesekővel kórházban kezelnek egy hároméves kislányt, aki feltehetőleg a kínai mérgezett tejportól betegedett meg.

A hongkongi kormány vasárnap bejelentette: kis mennyiségű melamint találtak a Nestlé egyik tejkészítményében. A svájci cég szóvivője szerint a melamin nem hamisítás miatt került a tejbe, hiszen a természetben is találhatók melamin maradványok.

A szingapúri kormány - amely a múlt héten betiltotta a Kínából származó tejtermékek forgalmazását - azt közölte, hogy kínai cukorkában is találtak a veszélyes anyagból.

Szingapúr után Malajzia is betiltotta a kínai tejtermékek importját, míg Japán és Hongkong kivonta ezeket a termékeket a forgalomból.

Az Európai Unió tiltja a kínai tejpor és csecsemő-tápszer behozatalát, ezért - a hatóságok szerint - nem kerülhetett a közösség piacaira, így Magyarországra sem a melaminnal szennyezett termékekből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×