eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tud birkát nyírni vagy balettozni? Akkor várja önt Nagy-Britannia!

Nagy-Britanniának szüksége van vendégmunkásokra, de nem akárkikre. Tárt kapukkal várják például a mérnököket, a matematikatanárokat, a hajóskapitányokat, a balett-táncosokat és a birkanyírókat.

Nagy-Britanniában az illetékes kormányhivatal nyilvánosságra hozta azon állások listáját, amelyet vendégmunkásokkal töltenének fel. Vannak területek, amelyeket várhatóan nem tudnak hazai vagy európai munkavállalókkal feltölteni, így Európán kívülről is számítanak bevándorlókra.

Többek között balett-táncosokra van szükségük, de hiány van birkanyíróból vagy matematikatanárból is. A munkaadók ezzel szemben nem toborozhatnak Európán kívülről orvosokat, szociális munkásokat vagy számítástechnikai szakembereket.

Az összesítésből kiderül: bár balett-táncosból számukat tekintve elegendő van az országban, sokuk azonban nem nyújtja azt a művészi színvonalat, amelyre szükség lenne. Mérnökökből főleg vegyészeket várnak, birkanyírókat pedig Ausztráliából vagy Új-Zélandról toboroznának idénymunkára.

Összességében csökkenteni akarják azon vendégmunkások számát, akik az unión kívüli, úgynevezett harmadik országból érkeznek. Jelenleg a kvóta 1 millió főre szól, ezt azonban 700 ezerre mérsékelnék.

Nagy-Britanniában 1 millió állásból 130 ezret bevándorlók töltenek be, közülük 70 ezer érkezett az EU-n kívülről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×