eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A brit nyugdíjas horror sztorija a budapesti fogászaton

Egy héttel azután, hogy a brit média meghökkenve írt a "felfújható magyar fogorvosi rendelőről", megjelent az első horror sztori a magyarországi fogászati turizmusról. Az egyik bulvárlap szerint egy brit nyugdíjas szájába Budapesten beleejtettek egy félcentis fúrót és csak minimális kártérítést ajánlottak fel neki. A szigetországban szinte lehetetlen ingyenes fogászati kezeléshez hozzájutni és több cég is csábítja Magyarországra a pácienseket.

Bár a briteket fogászati kezelésre Magyarországra utaztató cégek váltig állítják, hogy a legfontosabb számukra a jó hírnevük, az egyik bulvárlapnak sikerült előásnia egy horrortörténetet.

A Daily Mirror szerint budapesti fogászati kezelésén egy félcentiméteres fúrót ejtettek egy 69 éves nyugdíjas, Mary Reilly szájába, ami miatt kórházba is kellett vinni. Mrs Reilly hatmillió forintnak megfelelő fogászati kezelésre érkezett Magyarországra, ám a lap szerint mindössze akkori árfolyamon 40 ezer forintnyi kártérítést ajánlottak fel neki. Mindezek tetejébe elégedetlen volt az elvégzett munkával és Nagy-Britanniában egy helyi fogorvosnak további egymillió forint körüli összeget fizetett a munka befejezésére.

A nyugdíjas a lapnak azt mondta: nem tájékozódott megfelelően arról, hogy milyen kezelésre is volt szüksége és nem konzultált senkivel.

A Nagy-Britanniában megjelent mobil fogászati rendelőt kitaláló cég a múlt héten az InfoRádiónak nyilatkozva épp azt hangsúlyozta, hogy a figyelemfelkelő ötlet egyik célja éppenséggel a konzultáció.

A magyar fogorvosokkal szemben szintén szkeptikus Daily Mail egyenesen arról írt, hogy a nyugdíjas tüdejébe került a fúró. A lap szerint Mrs Reilly-t a budapesti Vitcal Centerben kezelték, 2006 végén és a hölgynek az kellemetlen élmény után is még vissza kellett utaznia Budapestre. A Nagy-Britanniában bejegyezett közvetítőcég,a Dentistry Abroad egyik alapítója Sipócz Szilvia a lapnak azt mondta: "bután viselkedett a klinika, és ebből is látszik, miért nem működünk velük többé együtt."

Sipócz Szilviát nem sikerült elérnünk. Az InfoRádiónak korábban nyilatkozó közvetítőcégek azonban azt hangsúlyozták, hogy maximálisan odafigyelnek ügyfeleikre és garanciát is adnak. Az egyik nyilatkozó szerint természetes, hogy a brit média kutakodni kezd, és kellemetlen történetekkel is előáll. "Vannak olyan cégek is, amelyek a pénzre hajtanak, és amikor valami gond van, akkor az a mi jó hírünknek árt" - mondta.

A Daily Express vándorcirkusznak nevezte a mozgó rendelőt, míg a Mail "Bizarr látványosságnak" titulálta, de azért megemlítette, hogy a szóban forgó cégnek nincs köze a nyugdíjas kálváriájához. Nagy-Britanniában kezd lehetetlen küldetéssé válni, hogy valaki ingyenes fogászati kezeléshez jusson, a magán fogorvosok - különösen hosszabb kezelések esetén - pedig jóval drágábbak, mint például Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×