eur:
388.99
usd:
361.04
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

"Magyar vándorcirkusz" borzolja a kedélyeket Angliában

Magyar vándorcirkusz - így jellemezte egy brit bulvárlap azt, hogy a héten mozgó, felfújható fogászati rendelő jelent meg Manchesterben, amelyben egy magyar fogorvos vizsgálja a pácienseket. A bevándorlóellenességéről ismert Daily Express szerint a brit egészségügy szégyene, hogy vándorló magyaroknak kell ellátniuk az angol betegeket. Az ötlet gazdái azonban elmondták: promócióról van szó, és profi szolgáltatást nyújtanak.

A Hungarian Dental Travel nevű cég a héten azzal küzdötte fel magát az egyik brit újság címlapjára, hogy felfújható sátrat állított fel egy brit nagyvárosban, ahol magyar fogorvos vizsgálja a beteget. A vállalkozás inkább mobil fogorvosi rendelőnek szereti nevezni a figyelemfelkeltő építményt, amely a tábori és a katasztrófaövezetekbe küldött kórházak technológiáját idézi, és egyedi sugárnyelő fal veszi körül a röntgengépét.

Az ötlet eredetéről Varga Cecília, a négy éve működő cég marketingigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a szigetországban híresen elhanyagolják fogaikat az emberek, az amerikaiaknak erre külön kifejezést használnak, "brit fogai vannak" - gúnyolódnak néha.

Az utóbbi hónapokban egyébként horrortörténeteket lehetett hallani a fogaikat otthon kihúzó vagy visszaragasztózó emberekről. Ennek oka a néha megfizethetetlen ár, és az, hogy az amúgy ingyenes brit egészségügyi szolgálat, az NHS egyre kevésbé tudja finanszírozni a fogorvosokat.

A Daily Express - még ha sajátos stílusában magyar cirkusznak is nevezte a mozgó rendelő ötletét - felvetette: miért bíznának a britek a kelet-európai fogorvosokban? Erre Varga Cecília azt mondta: a sátor, avagy mobil rendelő látogatói nagyra értékelik, hogy már Nagy-Britanniában találkoznak későbbi, magyarországi fogorvosukkal. Azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a szigetországban konzultációt végző magyar szakembereket bejegyeztették az angol fogászati szövetségnél.

Egyébként a magyar cégek - merthogy több is működik ezen a területen - nagy fába vágták a fejszéjüket. Egyrészt a betegek utazási kedve változó, és ehhez alkalmazkodniuk kell. Másrészt nagyon fontos a hírnév kiépítése, ezért a legjobb anyagokkal és a legjobb technológiával kell dolgozniuk. Közben azonban vannak olyan konkurensek, amelyek az azonnali bevételre hajtanak, és pár éven belül eltűnnek.

Egyelőre azonban nagy az érdeklődés - erősítette meg Varga Cecília, hozzátéve: ha Budapest utcáin nem túl mosolygós angol turistákkal találkozunk, akkor annak az is oka lehet, hogy épp új fogaikra várnak.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Bejelentette a lengyel kormány: már lényegében virtuális háborúban állnak Moszkvával

Bejelentette a lengyel kormány: már lényegében virtuális háborúban állnak Moszkvával

Lengyelországban megugrott a kibertérben bekövetkező kritikus incidensek száma: 2023-ban mintegy 80 000 támadást regisztráltak, ami kétszerese a 2022-es számnak. Krzysztof Gawkowski digitális ügyekért felelős miniszter szerint 2024 első negyedéve további emelkedő tendenciát jelez, főként az orosz állami alkalmazásban lévő hackerek aktivizálták magukat – számolt be a lengyel közrádió.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×