eur:
388.46
usd:
360.87
bux:
68625.9
2024. május 7. kedd Gizella

Két férfi várta éjszaka az iskola lányvécéjében

Kiment éjszaka az iskola lányvécéjébe, de ott két férfi várta azt az ausztrál tanulót, akit arra kényszerítettek, hogy levetkőzzön, majd így készítettek róla fotókat. Az eset hatására Dél-Ausztráliában újra föllángolt a vita az iskolák biztonságáról.

Két férfi lopózott be egy ausztráliai bentlakásos általános iskola kollégiumának női vécéjébe, és amikor egy lány benyitott, arra kényszerítették, hogy levetkőzzön, majd fényképeket készítettek róla. A szülőket még aznap értesítették az esetről.

Az elkövetők szabadlábon vannak, az iskola mégsem hozta nyilvánosságra az incidenst, de aztán mindenki értesülhetett róla, mivel a tanárok megkongatták a vészharangot az iskolák biztonságával kapcsolatban.

Dél-Ausztrália oktatási minisztere, Jay Weatherill elrendelte, hogy tekintsék át újra az iskolák biztonságával kapcsolatos szabályzatot, Mint kifejtette, ugyan azt épp tavaly szigorították, a mostani eset fényében megvizsgálják, hogy azok mennyire adekvátak. (Ausztrália szövetségi állam, minden tagállamnak saját kormánya van a központi kormányzat alatt.)

"Amikor ilyeneket hall az ember, fölmerül benne a kérdés, vajon mennyire biztonságosak az iskoláink" - jegyezte meg egy neve elhallgatását kérő tanár.

Az ellenzék szóvivője szerint a tagállami kormánynak nyilvános figyelmeztetést kellett volna közzétennie, és ajánlásokat kellett volna megfogalmaznia az iskolák számára azzal kapcsolatban, miként előzhetik meg a hasonló eseteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×