eur:
390.97
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ezer forintnál is több az órabér a McDonald'snál

A brit McDonald's négyezer új alkalmazottat vesz fel, hogy állni tudja a termékei iránt mutatkozó megnövekedett keresletet. Mindezzel egyidőben új éttermeket nyitnak, és kampányt indítanak, hogy megváltoztasság a brit társadalomban kialakult képet a náluk végzett munkáról.

Négyezer új alkalmazottat fesz fel a McDonald's Nagy-Britanniában, hogy kezelni tudja a több terméke irányában megmutatkozó növekvő keresletet.

Mindezt akkor, amikor az amerikai szupermarketlánc, a Whole Foods és más cégek elhagyni készülnek az országot.

Az előző két hétben az Egyesült Királyságban és Franciaországban sohasem látott módon nőtt meg az érdeklődés az amerikai gyorsétteremlánc termékei iránt. A cégnek egyébként áprilistól június 30-ig 7,4 százalékkal nőttek az eladási mutatói.

A McDonald's ezerkétszáz királyságbeli üzletébe egy hónap alatt kétmillióval többen látogattak el. Idén tíz új üzlet nyitását tervezik.

A McDonald's alkalmazottainak 60 százaléka 22 év alatti. Márpedig a szigetországban a munkavállalók 22 éves kortól kapják kötelezően a felnőttek minimum órabérét, öt és fél fontot (1600 forint).

18 éves kor alatt az étteremlánc 4,25 fontot (1260 forintot) fizet óránként - a törvény szerinti minimum 3,40 font (kicsit több 1000 forintnál). A cég menedzserei 45 ezer fontot, azaz 13 millió forintnál is többet keresnek havonta.

Egy fiatal átlagosan két és fél évet dolgozik a cég valamely éttermében.

A vállalat vezetése kampányt indított, hogy megváltoztassa a náluk végzett munkáról alkotott, csöppet sem kedvező véleményt. A szótárban már külön fogalom a "McJob", a kilátások nélküli, rosszul fizetett, motivációmentes munka.

A gyorsétteremlánc a szakszervezetekkel sem ápol jó kapcsolatokat, korábban ugyanis nem nagyon kedvelte alkalmazottai soraiban az érdekvédelmi szervezetek tagjait. A mostani igazgató erre azt feleli, ez már régen volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×