eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kémprogram: a "nagy testvért" kötelező beköltöztetni a pekingi szállodákba

Az internethasználatot figyelő kémprogram telepítésére kötelezik a Kínában működő külföldi szállodákat. Súlyos büntetésre számíthatnak azok a Kínában működő külföldi szállodák, amelyek elutasítják egy olyan kormányzati szoftver telepítését, amelynek segítségével figyelemmel lehet követni az olimpiai játékokra a kínai fővárosba érkező szállóvendégek internethasználatát.

Súlyos büntetésre számíthatnak egy amerikai szenátor keddi bejelentése szerint azok a Kínában működő külföldi szállodák, amelyek elutasítják egy olyan kormányzati szoftver telepítését, amelynek segítségével figyelemmel lehet követni az olimpiai játékokra a kínai fővárosba érkező szállóvendégek internethasználatát - közölte helyi idő szerint kedden Washingtonban egy amerikai szenátor.

A republikánus párti Sam Brownback bemutatta az illetékes kínai kormányhivataltól származó, a szóban forgó intézkedést tartalmazó dokumentum fordítását.

Szavai szerint több nemzetközi szállodalánc is megerősítette, hogy kapott ilyen utasítást.

A politikus kifejtette, a hotelek kényelmetlen helyzetbe kerültek, mert egyfelől felháborítónak tartják a rendeletet, és nem szeretnének eleget tenni annak, másfelől viszont nem szeretnék azt sem, hogy kockára tegyék azt az adott esetben több millió dollárt, amelyet befektettek Kínában.

A rendelkezés szerint pénzbüntetésre, a világhálóhoz való hozzáférés letiltására, sőt akár működési engedélyük visszavonására is számíthatnak azok a szállodák, amelyek nem tesznek eleget az utasításnak.

Brownback szenátor több más politikustársával együtt már többször bírálta Kínát az emberi jogok megsértése miatt, kérve George Bush amerikai elnököt, ne vegyen részt a pekingi olimpiai játékok jövő heti ünepélyes megnyitóján.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×